HomeNieuwsNieuwsbrief HD

Nieuwsbrief HD

Nieuwsbrief HD

Nieuwsbrief HD 2023 Beste mede-inwoner van Huizen, Vol trots sturen we je deze allereerste HuizenDuurzaam nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief krijg je ongeveer 5 keer per jaar informatie over hoe wij samen Huizen kunnen verduurzamen.

We geven in deze brief informatie over

- de termijnverlenging van de ISDE-subsidie voor uw woning, - aankondiging informatie-avond: warmtepompen

- welkom 20ste energie-coach

- aankondiging informatie-avond: zonnepanelen

- een agenda met aankomende evenementen

Veel duurzame groeten, Antal, Cees, Gerrit, Nico en alle energiecoaches

ISDE: Termijn om maatregelen te combineren is naar twee jaar

Sinds januari 2023 is de termijn van ISDE subsidie om twee isolatiemaatregelen te combineren verruimd naar 24 maanden! Als mensen na een eerste isolatiemaatregel binnen twee jaar nog een tweede maatregel nemen, komen beide maatregelen in aanmerking voor de hoge subsidietarieven. Als je 1 isolatiemaatregel neemt, kom je in aanmerking voor het lage subsidietarief (de helft van het hoge tarief). De subsidies verschillen per maatregel met een vast bedrag per m2 vaak. En wat minder bekend is: De aanvraag van de eerste en tweede maatregel hoeft niet in een enkele aanvraag te worden ingediend om voor beide maatregelen het verhoogde subsidiebedrag te kunnen aanvragen! Dit geldt ook als een tweede maatregel wordt gedaan, nadat de subsidieaanvraag voor de eerste maatregel is vastgesteld. Dit bedrag wordt gecorrigeerd bij de laatste aanvraag voor een subsidie. (Bron: Staatscourant 13-12-2022). Op de site van Milieu Centraal wordt uitgelegd wat de recente aanpassing van de ISDE-subsidie betekent en veel nuttige informatie over deze subsidie. ISDE-subsidie (link)

Aankondiging: Informatie-avond warmtepompen op 28 juni

Mogelijk klinkt het wat gek: een informatie-avond over warmtepompen in de zomer. Juist nu is een goed moment, want met de huidige levertijden en installatie-werkzaamheden zit je er dan deze herfst en winter warm bij! In deze informatieavond geven we informatie over wat warmtepompen zijn, de verschillende soorten warmtepompen, waar je op moet letten, welke subsidies er zijn en hoe je deze aan kunt vragen. Onze collega-energiecoach (en bestuurdslid) van energie-coöperatie Wijdemeren Pieter Knijf weet hier alles over en neemt jullie hierin mee om concreet vervolgstappen te kunnen zetten. Dus kom onder het genot van een koud drank leren over warmtepompen in de Krachtcentrale, zodat je warm de winter in kunt! Antal van Kolck Voorzitter HuizenDuurzaam

Energiecoach en warmtepomp-expert Pieter Knijf van Wijdemeren Welkom 20ste energiecoach! HuizenDuurzaam verwelkomt vol trots haar 20ste energiecoach. In 2022 hebben we erg ons best gedaan om extra coaches te werven om de wachttijden te verkorten. Met succes, we hebben 8 (!) nieuwe coaches mogen verwelkomen begin 2023. De meeste coaches hebben hun opleiding nu afgerond en worden ingewerkt door bestaande coaches tot ze genoeg kennis hebben om zelfstandig op huisbezoek te gaan. Hiermee willen we de wachttijden verkorten. We verwachten het meeste effect rond de zomer en zien de wachttijden nu al teruglopen.

Interesse om zelf energiecoach te worden of op een andere manier bij te dragen aan een duurzamer Huizen? We horen graag van je. Mail ons op info@huizenduurzaam.nl en we nemen contact met je op!

Aankondiging: Informatie-avond zonnepanelen op 12 juli

Over zonnepanelen krijgen we veel vragen. Wat betekenen nu toch al die aankomende wijzigingen op salderen en subsidies rondom zonnepanelen? Wat betekent dit voor de financiële investering? Welk energie-contract is handig en moeten we iets met batterijen dan? Kortom: is het nog wel een goed idee om zonne-panelen te plaatsen? Irmelin Waalkens heeft antwoorden voor ons en goed nieuws: zowel financieel als voor een duurzamere wereld zijn zonnepanelen een makkelijke en goede stap! Irmelin komt ons vertellen hoe het zit, waar je op moet letten en wat dit betekent voor jou thuis. Met 15 jaar ervaring in zonnepanelen in de regio, weet deze prijswinnende onderneemster van Gooi op Groen precies wat er speelt. Absolute aanrader als je meer wilt weten over zonnepanelen!

Activiteitenkalender Maandag 26 juni Ontmoet de HuizenDuurzaam coaches

Wees welkom op onze coachavond en maak kennis met onze coaches. Handig voor een kleine vraag of als je overweegt coach te worden. We zien je graag! 21:15-22:00 (Krachtcentrale) Woensdag 28 juni Informatieavond: Warmtepompen Spreker: Pieter Knijf Meld je graag aan via aanmelden@huizenduurzaam.nl ivm inkoop. Vrije inloop is mogelijk. 19:30-21:30 (Krachtcentrale) Woensdag 12 juli Informatieavond: Zonnepanelen (Irmelin + Nico) Spreker: Irmelin Waalkens Meld je graag aan via aanmelden@huizenduurzaam.nl ivm inkoop. Vrije inloop is mogelijk. 19:30-21:30 (Krachtcentrale)

Zaterdag 2 sept Save-the-date: Mobiele showroom De mobiele showroom bevat allerlei materialen en duurzame oplossingen om eens van dichtbij te bekijken. De locatie en tijd volgen nog. Samen met DuurzaamBouwloket en Gemeente Huizen

Wil je bijdragen aan de energie-transitie als coach of op een andere manier? Neem contact met ons: info@huizenduurzaam.nl. We horen graag van je!

Volg ons op de website of via facebook.

Ontvang je deze nieuwsbrief liever niet? Meld je af bij nieuwsbrief@huizenduurzaam.nl