HomeActueelNieuwe ledverlichting Zuidwal

Nieuwe ledverlichting Zuidwal

Nieuwe ledverlichting Zuidwal

Wethouder Rebel geeft startsein aanleg ledverlichting AV Zuidwal

HUIZEN - Wethouder Bert Rebel heeft bij Atletiekvereniging Zuidwal het startsein gegeven voor de aanleg van de ledverlichting. De aanleg begint 17 mei 2021.

In 2018 besloot de gemeenteraad om subsidie te verlenen aan sportverenigingen voor de vervanging van led-armaturen als de terugverdientijd voor verenigingen na aftrek van de landelijke BOSA-subsidie langer is dan 10 jaar.

Deze regeling is destijds tot stand gekomen in overleg met Sportplatform Huizen en de sportverenigingen. Met de gemeentelijke subsidie kan de terugverdientijd worden teruggebracht tot 8 jaar. Ook AV Zuidwal heeft nu gebruik gemaakt van deze subsidieregeling. 

Verduurzamingsmaatregelen
De ledverlichting is onderdeel van een aantal verduurzamingsinvesteringen door de club. Naast de ledverlichting is het dak boven de kleedkamers, het krachthonk, de entree en de keuken vervangen, waarbij gelijk hoogwaardige isolatie is aangebracht. Op het platte dak komen bovendien 54 zonnepanelen, mede op advies van Willem Kaspers die als energiecoach verbonden is aan HuizenDuurzaam.