HomeNieuwsHuizenDuurzaam helpt

HuizenDuurzaam helpt

Energiecoaches George Konings en Greg van Eick van HuizenDuurzaam komen niet alleen op huisbezoek. Zij laten ook graag zien wat zij thuis zelf doen aan energiebesparing. Daarom hebben de gemeente en de lokale energiecorporatie HuizenDuurzaam de film ‘HuizenDuurzaam helpt’ gemaakt.

Normaal gesproken gaan de energiecoaches bij Huizers op bezoek. Tijdens zo’n huisbezoek kijken de coaches samen met de bewoners wat zij in hun woning aan verduurzaming kunnen doen. In de film laten George en Greg zien wat zij thuis zelf hebben gedaan aan energiebesparing. 

George Konings

George Konings woont al bijna zijn hele leven in Huizen. Het huis waar hij en zijn gezin in leven stamt uit 1906. Dat betekent dat er bijna geen isolatie was. ‘Je moet met het jasje van het huis beginnen’, vertelt George. ‘De vloer, het dak, de muren én de ramen.’ Omdat het huis beschermd dorpsgezicht is, moest hij op zoek naar creatieve oplossingen. Hij weet uit eigen ervaring dat verduurzamen best een klus kan zijn, maar is wel erg tevreden met het resultaat. ‘Bij elkaar levert het een heleboel energiebesparing op. We zijn inmiddels van een F/G-label op een klein B-labeltje uitgekomen.’

Greg van Eick

Het huis van Greg van Eick is een jaren zeventigwoning. Huizen van voor 1974 zijn in de regel slecht geïsoleerd. Hij en zijn gezin hebben gedurende jaren het dak, de gevel en uiteindelijk de vloer laten isoleren. Ook zijn de ramen van de woning vervangen door HR++-glas. De volgende stap is het plaatsen van zonnepanelen, om zelf duurzame energie op te wekken. ‘Ik ben energiecoach geworden omdat ik graag een bijdrage lever aan een beter milieu’, vertelt Greg.  

Huisbezoeken

De huisbezoeken van HuizenDuurzaam lagen enkele maanden noodgedwongen stil. Sinds de versoepeling van de lockdown op 28 april zijn de bezoeken weer opgestart. Als u ook energie wilt besparen, kijken de coaches graag samen met u wat de beste mogelijkheden zijn voor uw woning. Greg: ‘Wij komen graag langs.’

De coaches van HuizenDuurzaam zijn allemaal vrijwilliger. Ook hebben ze allemaal een opleiding tot energiecoach gevolgd. Een huisbezoek is altijd gratis en vrijblijvend. Een bezoek aanvragen kan via www.huizenduurzaam.nl. Hier vindt u ook informatie over de collectieve inkoopactie. 

Wilt u ook energiecoach worden? Kijk dan hier