HomeHet huisbezoekToelichting Hoomdossier

Toelichting op het Hoomdossier

Inzicht in woningverduurzaming

Met het Hoomdossier kunnen woondossiers worden aangemaakt van een woning. Dit dossier is in eigendom van de bewoner zelf en kan zelfstandig, door een energiecoach of gezamenlijk met de bewoner(s) worden ingevuld. Dit alles geeft de mogelijkheid om de eigen woning in beeld te brengen en om inzicht te krijgen in de maatregelen die getroffen kunnen worden voor energiebesparing en comfortverbetering.

Uitwerking van gesprek

Het dossier is een goede leidraad voor energiecoaches om een verslag te maken van hun gesprek. Naast de ‘standaardvragen’ is er ruimte voor opmerkingen van de energiecoach en kunnen ook gemeente specifieke vragen worden toegevoegd om zo extra informatie op te halen. 
Het is mogelijk een pdf rapportage te maken van het Hoomdossier en zo een tastbaar verslag achter te laten bij de bewoner.

Uitgebreide rapportages

Het Hoomdossier geeft de mogelijkheid om de gegevens te analyseren op een grotere schaal en zo rapportages te maken over de oogst van de gesprekken die energiecoaches voeren. Welke maatregelen zijn populair, waar willen mensen meer over weten? In welke wijken zijn veel gesprekken gevoerd, in welke bijna niet?

Voor mee informatie over het hoomdossier klik hier